Instagram @MYFOTO

Blogg tips! Permalink

 Don’t forget to follow! <3
xxhead vs. heart

Personligt! PermalinkSvaren på frågestunden ♡

Frågor och svar Permalink
 
Vilken är din drömkamera? 
Jag tycker mycket om min men Canon 5D Mark III...

Favorit blogg? 
Har många favoriter, hihi! Men Erika Gerdemarks, Molly Rustas & the road is home. Och såklart gillar jag att kika in på era bloggar, ni som kommenterar här. 

En fotograf du ser upp till? 
Helt klart Erika Gerdemark med sitt magiska bildberättande. 

Gillar du någon lite extra? 
Jo men det gör jag väl.


 
Pendlar du till sthlm nu eller ska du flytta dit?
Jag pendlar just nu och det går faktiskt bra!

Vad har varit bäst med den här sommaren?
Det bästa med den här sommaren jämfört med alla andra sommrar är att den här sommaren kände jag mig faktiskt helt fri. Efter studenten så var man så jäkla lycklig och det kändes helt fantastiskt att få komma ut få göra det man ville. Så just frihetskänslan var nog det bästa med denna sommar. Men sen tycker jag att Rhodos-resan, summerburst och alla härliga sommarkvällar var toppen. 

Vilket är ditt absolut bästa fototips? :)
Hmm.. ta den bilden som ingen annan redan har tagit! 

 

Hur ser ditt drömliv ut?
Drömmen och målet är att vara en eftertraktad fotograf med nöjda kunder. Mitt drömliv skulle framförallt vara att jag får jobba med det jag brinner för. 

 

Hur charmar man dig? ;)
Den är svår... Hehe nädå, men artighet och karisma är väl väldigt goda egenskaper.

 

Om du inte fick bli fotograf vad skulle du vilja göra?
Bra fråga! När jag var liten ville jag bli delfinskötare eller sångerska... Något som vore kul att testa på är skådespelare. En sak är säker, jag vill jobba med något praktiskt.

Vad är dina bästa bloggtips?
Stilren design, mycket bilder, lagom med text och lagom personlig tycker jag är hemligheten bakom en bra blogg. 

 
Hej bästa bloggaren! 

Älskar din blogg My, verkligen en stor inspo. Jag undrar hur du håller ditt humör så bra här på bloggen? Har du aldrig dåliga dagar? Ditt liv verkar så perfekt och jag undrar om du skulle kunna dela med dig mer om ditt privatliv?? Vore så kul att höra om vilka killar du träffar och vad du gör när du mer än att vara den där duktiga framgångsrika My. Du är trots allt bara en 19 åring tjej, men som hunnit med en del...


Vad roligt att du tycker om min blogg. Jag har fått likande frågor förut angående att jag bara nämner det roliga som händer i mitt liv. Jag har faktiskt valt att denna blogg bara ska få fokusera på det positiva så därför nämner jag att inte så ofta negativa saker som händer i mitt privatliv. Men självklart har jag dåliga dagar men jag väljer då inte att ta upp det i bloggen. I alla fall inte i text utan det kan hända att jag beskriver mina känslor i bild. 


Hej My! 

 

Hur gjorde du en egen hemsida? Jag själv försöker skapa mig en, men det är så svårt tycker jag! Skulle vara jätte snällt om du kunde berätta hur du gick till väga :)


Eftersom jag det är mina bilder jag vill visa upp på hemsidan så ville jag såklart att bilderna skulle få mest fokus. Därför valde jag att skapa min hemsida på wix.com där det var enkelt just vid portfoliosamanhang. 

På den portalen så använder du dig av en mall och programmet du bygger hemsidan i är super smidigt. Dock tog det tid för jag var väldigt kräsen... Men kika in på wix.com och testa om det är något för dig! Har du andra frågor så vänligen kontakta mig på myfoto@live.se. Lycka till!

 

När började du fotografera och när bestämde du dig för att satsa på fotograferingen? 
Intresset dök upp då jag fick min allra första kompakt kamera vid 12 års ålder. Jag minns min första kamera så väl. En rosa samsung. Men jag började fotografera mer när jag år 2009 fick världens bästa julklapp, en Canon 450d. Sommaren 2011 började jag bli anlitad som fotograf och mitt utvecklande inom foto kan jag faktiskt tacka bloggen för. Jag började inrikta min blogg på fotografi och fick mycket god respons vilket ledde till stor utveckling. Kika tillbaka i arkivet så förstår ni vad jag menar...

När jag fotograferade mitt första bröllop så kände jag direkt att det är det här jag vill göra. Bevara fantastiska ögonblick på bild. Men min stora satsning inom foto måste vara när jag valde att driva Ung Företagsamhet sista året på gymnasiet (2012-2013). Jag fick driva mitt egna fotoföretag på skoltid. SÅ galet roligt & kämpigt!


Hur länge har du arbetat som fotograf och hur ofta får du fotojobb? 
Om jag räknar med UF så är det ett år. Ni som läst min blogg ett tag har koll på att jag nu studerar vidare inom fotografi på Kulturama. Så tanken är att jag ska ta fotojobb på sidan av studierna. Det är varierar men under sommaren är det väl mest jobb då jag fotograferar bröllop. Jag har redan fått bokningar inför sommaren 2014 så ett tips är att vara ute i god tid om ni ska boka mig. Kontakt: myfoto@live.se På tal om fotojobb, igår och idag fotograferade jag på Shopping Festivalen i Västerås. Vilket har varit super skoj!! Amy Diamond, Oskar Zia och Robin Stjernberg var på besök...

Kan du försörja dig själv med enbart fotograferingen? 

I framtiden är målet det. Jag vill jobba på heltid med mitt företag och kunna leva på det jag älskar allra mest. 

Var ser du dig själv om 5 år? 
Att fortsätter med det jag idag lever för och att älskar att vara jag.  

 

Och djurtokig som jag är, har du några husdjur? 
Hihi, nej tyvärr. Jag hade fiskar en gång i tiden... 

 

 

Vad är dina framtidsplaner? 
Efter studenten så visste jag ju redan vad jag ville, jag vill bli fotograf så att komma in på en av Sveriges fotoskolor var ju rena drömmen. Jag försöker leva i nuet men om vi ska spåna i framtiden så är ju planen att jag ska utveckla mitt företag. 

 

Hur ser en perfekt helg ut för dig? 
Lite jobb, lite blogg & lite mys.

 
Dejtar fina My någon kille?
Naj, det gör jag inte. Hehe.

 

Vad är det bästa du varit med om? 
Vilken svår fråga. FY. Vad är det bästa jag varit med om? Jag har varit med om många fina händelser. Men jag har också varit med om de gånger då jag sagt "det här är det bästa som hänt mig", men efter en tid ångrat mig. "Nej, det var inte det bästa som hänt mig" Just därför försöker jag inte tänka så men några bra saker som hänt är väl; min 18:års dag (inte bara för att jag fick en fin kamera då...), UF-mässan då jag vann 1:a pris för bästa webb, balen, studenten....... och alla dagar då jag får skratta med världens finaste vänner och familj ♥♥♥

 Ask me anything

Frågor och svar Permalink
 
 
När man bloggat i 4 år och aldrig haft en riktig frågestund så kanske det är på tiden! Så nu kör vi, ställ din fråga i kommentarsfältet så kommer jag göra ett inlägg där jag svarar på alla frågor. xoxo


St. Tropez

Clothes and stuff Permalink

Tänkte visa lite fina ting jag fick av mina föräldrar när de kom hem från Franska rivieran.

Två pikéer.

Mina föräldrar vet vad jag gillar!
 
Topp från Cherry Koko.

My usual response would be to run.

Notebook Permalink

 
Nu har jag nästan gått två veckor på fotoskolan. Det känns helt fantastiskt. Visst, det är tufft. Det gäller att öva på att vara kreativ på beställning men jag känner redan det hänt någonting under dessa två veckor. Jag är så nyfiken på vad detta år kommer leda till och hur pass mycket jag kan utvecklas. Tycker mycket om skolan, klassen och lärarna. Allt känns toppen! ♡

PS. Uppdaterat min fb-sida! Postat en bild från dagens redovisning utav självporträtt...

3 pics vid Edsken

♦ Foto - Natur Permalink
 
 
Hej alla där ute som läser min blogg!

Jag hoppas ni mår fint, det gör jag. I helgen var jag i stugan där vi firade min bror med släkt och vänner. De bilder ovan är tagna utanför stugan vid sjön Edsken. 


Chanel Case

Shopping♥ Permalink
 
 
Detta läckra iPhone skal hittade jag och var bara tvungen att klicka hem. Snyggt va?